En voinut uskoa, että ajattelen Abba ja Queen -tribuuttiesityksistä näinLukuaika noin 4 minuuttia

En voinut uskoa, että ajattelen Abba ja Queen -tribuuttiesityksistä näin! Molemmat bändit ovat iskostuneet meidän sieluumme niin, että jokainen tietää varmasti edes yhden biisin Abbalta tai Queenilta. Mitä sinulle tulee mieleen Abba ja Queen -bändeistä?

Postaus sisältää affilatelinkkejä, ne ovat merkitty (*) merkillä. Lue lisää postauksen lopusta.

Mulle varsinkin Abba kuuluu niihin bändeihin, joka on kulkenut läpi elämäni niin ylä- ja alamäissä. Mutta miten bändit tai niiden musiikki taipuvat näyttämöversioiksi?

Tällä hetkellä Suomessakin pyörii erilaisia esityksiä, jotka kertovat enemmän tai vähemmän tarinoita bändeistä tai esityksiä, jotka pohjautuvat heidän kappaleisiinsa ja ovat irrallisia faktasta. Tällaisissa musiikkiteatteriesityksissä roolitus on tarkkaan harkittua ja pääosien esittäjiksi on valikoitunut varmasti parhaimmat henkilöt tuotantoon nähden.

Tämä postaus käsittelee kuitenkin risteilylaivalla esitettäviä tribuuttiesityksiä, jotka saattavat jakaa katsojien mielipiteitä moneen suuntaan.

*Mikäli kaipaat pientä irtiottoa arjesta, niin pääset tästä klikkaamalla tutustumaan Matkapoikien tarjontaan.

Voiko Abbaa ja Queenia korvata kukaan?

Ei tietenkään voi, eikä siitä varmasti olekaan kyse. Tribuuttiesityksissä on mielestäni kyse pikemminkin nostalgiasta ja alkuperäisten idoleiden kunnioituksesta.

Taloustieteen näkökulmasta voidaan ajatella, että tribuuttibändit olisivat ainoastaan vaan helpon rahan perässä, kun bändit voivat kopioida alkuperäisen esikuvan kokonaisuuden ja esittää sitä kuin omanaan ja tienata rahat itselleen.

Saksassa tehdyn tutkimuksen mukaan onkin havaittu, että tribuuttiesitysten lippujen hinnat ovat korkeammat siinä tapauksessa, kun alkuperäinen esikuva ei enää esiinny eläkkeelle jäämisen tai kuoleman johdosta. Samaisessa tutkimuksessa myös mainittiin, että tribuuttiesityksiä ei tulisi tarkastella ainoastaan ns. ”helpon rahan” tai pelkän kopioimisen näkökulmasta, vaan esimerkiksi tuotteen identiteetin ja sen merkityksien ja merkitysten kehityksestä vallitsevan kulttuurin näkökulmasta.

Eli tribuuttiesitykset kokoavat erilaisia merkityksiä yhteen ja kehittävät niitä uudelleen ja uudelleen yhdessä yleisöjensä kanssa.

Ne yhdistävät yleisöt ja heidän muistonsa yhteen ja pystyvät näin ollen palauttamaan katsojalle merkityksellisiä hetkiä omasta historiastaan ja elämään ne uudelleen. Myös laajemmasta perspektiivistä katsottuna tribuuttiesitykset voivat jälleen rakentaa tai -jäsentää muistojamme uudelleen.

Tribuuttiesitykset jäsentävät uudelleen muistojamme

Kyse ei ole korvautumisesta vaan siitä, että katsojien ja esiintyjien välinen yhteinen jaettu tila muodostaa uuden, mutta ohikiitävän hetken, johon yhdistyvät katsojien muistot. Tämä nykyhetken ja muistojen täyttämä tila voi parhaimmillaan avata uusia merkityksiä esitykselle tai ehkäpä se avaa uusia näkökulmia omaan elämään.

Tribuuttiesitykset voivat luoda uusia merkityksiä

Siljan laivoilla on nähtävissä Abba ja Queen -tribuuttiesityksiä marraskuusta tammi- ja helmikuulle saakka. Pääset katsomaan esityksiä helposti Matkapoikien kyydissä.

*Klikkaa tästä tutustumaan tarjontaan.

Esitykset nähdään Silja Serenadella 7.11.–16.11.2023 sekä Silja Symphonylla 7.11.–2.2.2023 välisenä aikana.

Molemmilla laivoilla nähdään Helsinki-Tukholma matkalla QUEEN – The Game of Love -tribuuttishow, kun taas paluumatkalla nähdään ABBA – Thank You for the Music -tribuuttiesitys.

Esitykset esitetään Starlight-yökerhossa klo 19:30 ja 21:00. Esityksen kesto on 45 minuuttia. Esitys kuuluu risteilyn hintaan ja hyvät paikat voidaan varmistaa tilaamalla PREMIUM-paketti ennakkoon viimeistään 24 tuntia ennen matkaa.

Itse pääsen katsomaan nämä esitykset joulukuun alussa ja odotan näitä innolla! Sosiaalisessa mediassa kerron sitten tarkemmin esityksen fiiliksistä.

Haluatko helposti risteilylle?

Matkapojat on 100% suomalainen matkanjärjestäjä, joka palvelee ammattitaidolla sinua kaikessa matkavaraukseesi liittyvissä asioissa.

*Matkapojat vie sinut satamaan saakka bussilla!

Huom! Matkapojilla on Black Friday -tarjoukset voimassa 22.11. saakka. Alennukset jopa -50% heidän verkkokaupastaan.

Matkapoikien tilausajolla pääsee kätevästi Tukholman risteilylle ja katsomaan nostalgiaa pursuavia tribuuttiesityksiä. Tiesitkö, että Imatralta, Kuopiosta, Vaajakoskelta sekä Sastamalasta lähtevät tilausajot kuljettavat sinut satamaan ja samaan bussiin on mahdollista nousta myös Tukholmassa, jolla pääsee kaupungin keskustaan ja Djurgårdenille.

Enää pari viikkoa siihen, kun pääsen itse näkemään nämä nostalgiaa pursuavat tribuuttiesitykset. Ystäväni kertoi, että vauhtia kummastakaan esityksestä ei puuttunut, mutta hänen mieleensä QUEEN-esitys oli ollut mieluisampi, rokkimimmi kun hän on henkeen ja vereen.

Esitysten jälkeen pääsen kertomaan sinulle, millaisia uusia merkityksiä ja tunnelmia esitykset nostivat pintaan! En voinut uskoa, että ajattelen Abba ja Queen -tribuuttiesityksistä näin, mutta on se myönnettävä, odotan esityksiä innolla ja haluankin pohtia yllä esitetyn tutkimuksen tuloksia myös!

Onko sinulla jo seuraava matka hankittuna?

**Tämä postaus sisältää affiliate-linkin. Linkin klikkaaminen ei aiheuta sinulle kuluja eikä minulle tuloja, joten voit rauhassa tutustua Matkapoikien tarjontaan ja miettiä matkaa niin pitkään kuin tarvitset. Mikäli päädyt hankkimaan matkan linkkini kautta, saan siitä pienen komission, joka auttaa Teatteria ja tohtoriopintoja -blogin ylläpidossa.

About the author

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *