Etsin pitkään minulle sopivaa äänikirjapalvelua, mutta sitten löysin tämänArtikkelin lukuaika 8 minuuttia

Etsin pitkään minulle sopivaa äänikirjapalvelua, mutta sitten löysin tämän. Nyt varmasti mietit, että eikö äänikirjapalveluita ole pilvin pimein?

Kyllä on, moneen lähtöön. Mutta jos haluat löytää varmasti mielenkiintoista, itseä kehittävää sisältöä, niin apu löytyy tästä tekstistä.

Kuinka useaa äänikirjapalvelua olet kokeillut? Tai kuinka monta kertaa olet jättänyt äänikirjan kesken syystä tai toisesta? Oletko ollut tyytyväinen äänikirjapalvelun sisältöön?

Mulle on käynyt niin melkein jokaisen äänikirjapalvelun kanssa. Otan jäsenyyden jonkin äänikirjan tai podcastin takia ja kuuntelen sen, mutta sitten en löydäkään mitään kiinnostavaa sisältöä. Sitten palvelu jää roikkumaan ilman käyttöä.

Postaus sisältää affilatelinkkejä, ne ovat merkitty (*) merkillä. Lue lisää postauksen lopusta.

Parhaimmillaan mulla on ollut kolme kuukausimaksullista äänikirjapalvelun tilausta päällekkäin ja suurin syy keskeytyksille on ollut itseäni kiinnostavien sisältöjen puute.

Onko tuttua sinullekin?

Etsitkö sinä sopivaa äänikirjapalvelua, jonka sisällöt auttaa kehittymään?

Tässä tekstissä kerron sulle löytämääni sopivaa äänikirjapalvelua, joka poikkeaa siitä normaalista ja totutusta sisällöstä, jota olet tottunut selailemaan ja kuuntelemaan. Välillä sulla voi olla hetkiä, jolloin kaunokirjallisuus tai elämänkerrat eivät riitä.

Ymmärrän sua täysin, sillä kuten aiemmin kerroin, olen ollut useamman äänikirjapalvelun kanssa jumissa enkä ole löytänyt juuri sitä sopivaa palvelua, josta löytyisi monipuolista ja asiantuntevaa sisältöä.

Mulle äänikirjojen tai podcastien kuuntelu on eräänlainen pakokeino, jossa saan ajattelun sijaan mukamas olla passiivinen kuuntelija.

Usein kuitenkin käy niin, että kun aiheet ovat mielenkiintoisia ja uusia ajatuksia herää, niin passiivinen kuuntelija on minusta kaukana.

Mutta yhtä kaikki, kuuntelemisen aloitettuani annan itselleni luvan siirtyä aktiivisesta ajattelijasta tai suorittajasta sivuun ja olla hetken rauhassa ja antaa toisen ajatella ja puhua puolestani.

Välillä on ihanaa kuunnella jotain, jonka avulla voi haastaa omia ajatuksiaan ja kehittyä joko ammatillisessa mielessä tai henkilökohtaisessa elämässä.

Ennen kuin menen itse aiheeseen, haluan sanoa, että jokaisesta äänikirjapalvelusta löytyy paljonkin kuunneltavaa ja alan markkinajohtajan (lokakuu 2022) nettisivuilla kerrotaan, että heillä on yli 500 000 kuunneltavaa teosta.

Määrä ei kuitenkaan takaa sitä, että löytäisin itselleni juuri ne minua kiinnostavat sisällöt, ne, jotka voisivat auttaa minua saavuttamaan jonkin tavoitteen, jota olen tavoittelemassa.

Tästä löytyy äänikirjapalveluiden vertailua: https://aanikirjoja.fi/

Kumpaa sä arvostat määrää vai laatua?

Tässä tekstissä käyn läpi äänikirjapalvelun sisältöjä, jotka saivat mun ajatukseni nyrjähtämään ja on saanut mut kuuntelemaan lähes päivittäin uusia podcast -jaksoja ja uusien kuunneltavien äänikirjojen lista on pitkä.

Tämä teksti on suunnattu pääsääntöisesti niille, jotka etsivät itselleen uutta kuunneltavaa, jotka keskittyvät business- ja asiantuntijasisältöihin.

Blogitekstin alkuosa on enemmän kuvaileva ja kertova, jotta saat mahdollisimman selkeän kuvan äänikirjapalvelun sisällöistä. Loppupuolella tekstiä kerron sulle äänikirjapalvelun helposta rekisteröitymisestä ja kerron mun tämänhetkisen suosikkipodcastin!

Oleko lukenut jo: https://www.anttitaipale.fi/priscilla-aavikon-kuningatar-voisi-kertoa-suomesta/

Kenelle Podit -äänikirjapalvelun sisällöt sopivat ja miksi?

Podit -äänikirjapalvelun sisällöt keskittyvät kaunokirjallisuuden sijaan asiantuntijoiden podcasteihin, tietokirjoihin ja mielenkiintoisiin ajankohtaisiin ilmiöihin.

Kun palveluun rekisteröidytään tilauksen jälkeen, applikaatio kysyy sinua kiinnostavia aihealueita kuten esimerkiksi:

 • autoilu
 • brändit
 • coworking
 • digi & data
 • ilmiöt
 • innovaatiot & luovuus
 • IPR
 • itsensä kehittäminen
 • johtajuus
 • juridiikka
 • kansainvälistyminen
 • kasvu
 • kauppa
 • kiinteistö
 • lidestyle
 • liike-elämä
 • markkinointi
 • media
 • myynti
 • omistaminen
 • sijoittaminen

Listaa silmäillessä saa aika hyvän käsityksen siitä, millaisia aihekategorioita Podit pitää sisällään. Itse valitsin kolme tärkeintä, jotka olivat:

 • innovaatio & luovuus
 • itsensä kehittäminen
 • ilmiöt

Itsensä kehittämisen -teeman alla on esimerkiksi Pete Mockaitiksen How to be awesome at your job tai Hanna Siefenin pitämä Oppimisen psykologia, joka keskittyy jatkuvan kehittymisen ja oppimisen teemoihin, arkeen integroituna.

Siefen haastattelee jaksoissa eri alojen asiantuntijoita ja seuraavana kuunteluvuorossa minulla onkin jakso #37, jossa hänen vieraaksensa saapuu Inkeri Ruuska, jonka kanssa he käsittelevät syvä- ja moniosaajan käsitteitä urapolulla.

Itse kamppailen välillä tämän moninaisen urapolun kanssa, kun monessa työpaikassa vielä pidetään arvossa syväosaajuutta, ja tällaisen monessa liemessä keitetyn kehäketun ansioluettelo voi näyttää hyvinkin sekavalta ja rikkonaiselta.

Löytyisiköhän tuolta jotain huijarisyndroomaa käsittelevää kuunneltavaa, pitääpä tutkia.

Innovaatiot & luovuus -teeman alta pettymyksekseni löysin aika monta elämäkertaa, jotka löytyvät myös muista äänikirjapalveluista.

Sieltä löytyy kuitenkin paljon muuta, kuten esimerkiksi Krista Putkonen-Örnin ja Asta Raamin Inutitio3, joka purkaa intuitioon liittyviä mystifioituja ajatuksia ja auttaa ihmisiä ottamaan intuition jokapäiväiseen arkeen mukaan päätöksenteossa ja ongelmanratkaisussa.

Lisäksi lukulistalle, hehheh, eli kuuntelulistalle pääsee Maria Jyrkäksen ja Lamppu Laamasen Ammattina luoja -teos, joka käsittelee luovuuden ilmenemistä taiteilijoille. Millä tavalla taiteilijat käsittävät luovuuden ja miten se ilmenee.

Englanninkielisistä podcasteista Kalaboukiksen thinkfuture: innovation, startups and the future on podcast, johon haluan tutustua syvemmin.

Siellä tosin näyttää olevan 669 jaksoa, joten siihen ihan hetki menee, ennen kuin olen kahlannut sen läpi ja jotta voisin kertoa siitä enemmän. Päivitän tähän myöhemmin fiiliksiä, kun olen päässyt jaksoon numero 18 The Future is Magic.

Onneksi jaksot ovat 10 minuutin molemmin puolin, joten niitä voi lenkillä kuunnella muutaman putkeen.

Ilmiöt -teeman alta löytyy mielenkiintoinen teos, nimeltään Näin tehdään ihme, jonka ovat kirjoittaneen Ulla Appelsin, Ella Pyhältö sekä Maria Wahlroos. Se keskittyy siihen, miten jokainen voi tehdä mahdottomasta mahdollisen uskomalla johonkin mahdottomaan päämäärään. Wahlroos itse kertoo omasta johtamisfilosofiastaan cheerleading -joukkueen kanssa, jonka jokainen jäsen uskoi mahdottomaan.

Edellisestä tulee mieleen muuten Katri Helenan eräältä albumilta kappale nimeltään Ei mahdotonta ole, vähän samoja fiiliksiä nimittäin 😀

podit.fi sisältää mielenkiintoisia sisältöjä
Mielenkiintoisia sisältöjä

Podit.fi äänikirjapalveluun rekisteröityminen on helppoa

Ensin sun pitää mennä podit.fi nettisivuille (*), jossa kirjautuminen tapahtuu.

Voit valita joko kuukausimaksuun tai vuosimaksuun perustuvan laskutustavan.

podit.fi äänikirjapalvelu
Etsitkö itsellesi sopivaa äänikirjapalvelua?

Kuukausihinta on 14,99 € / kuukausi, kun taas vuosimaksu on 99,99 € / vuosi. Itse otin kuukausijäsenyyden käyttööni, johtuen ainoastaan aiemmista kokemuksistani äänikirjapalveluiden kanssa, kuten tekstin alussa kerroin.

Vuosijäsenyydessä tosin säästää melkein 80 euroa vuodessa kuukausiveloitukseen verrattuna, joten jos olet kova kuuntelija, niin tämä kannattaa!

Lyhyt laskukaava:

14,99 € x 12 kk = 179,88 €

Kun tuosta vähentää 99,99 €, niin erotus on 79,89 € vuodessa silkkaa säästöä.

Etsin pitkään minulle sopivaa äänikirjapalvelua, kunnes löysin tämän
Palveluun rekisteröityminen on helppoa, yksinkertaista ja turvallista.

Kun olet valinnut haluamasi jäsenyyden, niin sinun tulee rekisteröityä palveluun käyttäjäksi:

 1. lisää sähköpostiosoite
 2. luo salasana (muista käyttää vahvaa salasanaa, jossa on numeroita, kirjaimia ja erikoismerkkejä, ja ota salasana talteen)
 3. Hyväksy käyttöehdot
 4. Voit myös halutessasi rekisteröityä palveluun Googlen, Facebookin tai Applen kautta
podit äänikirjapalvelu paras
Rekisteröitymisvaihtoehtoja on useita.

Maksutietojen kohdalla sinun tulee valita vuosi tai kuukausimaksu ja syöttää lomakkeeseen sähköpostiosoite, etu- ja sukunimi sekä kortin numero, sen voimassaoloaika ja cvc-koodi, joka löytyy kortin toiselta puolelta. Lomakkeen päällä näkyy myös 14 vuorokauden kokeiluaika, jonka sisällä voit veloituksetta perua tilauksen huoletta, kannattaa merkitä tämäkin päivämäärä ylös kalenteriin, jos tulet katumapäälle.

Etsin pitkään minulle sopivaa äänikirjapalvelua, kunnes löysin tämän
Maksutapana on ainoastaan pankki- tai luottokortti.

Voit halutessasi tilata myös podit.fi -uutiskirjeen.

Lopuksi saat vahvistuksen ja voit kirjautua sovellukseen puhelimessasi. Jos et ole ladannut sovellusta, niin se löytyy joko App Storesta tai Google Play -kaupoista.

Paras äänikirjapalvelu podit.fi
Sovellus on ladattavissa yleisimmistä sovelluskaupoista ilmaiseksi

Sen jälkeen, kun olet ladannut sovelluksen puhelimeesi, voit kirjautua sovellukseen sähköpostiosoitteellasi ja luomallasi salasanalla.

Seuraavassa näytössä valittavaksesi tulee teemat, joista olet kiinnostunut. Näitä valintoja voit vaihtaa myöhemmin. Näiden kategorioiden pohjalta sovellus luo sinulle omannäköisen syötteen, jolla se näyttää sinulle sopivia äänikirjoja tai podcasteja.

Sovellus on helppokäyttöinen, eikä sisällä mitään ylimääräisiä tai turhia grafiikoita. Sovelluksen asetukset löytyvät rattaan kuvan alta, josta löytyy tilin asetukset sekä hakulomake, mikäli haluaisit itse julkaista omaa podcastia tai äänikirjoja heidän sovelluksensa kautta.

Ainiin, se lempipodcast! Tällä hetkellä se on Oppimisen psykologia, joka tällä hetkellä resonoi parhaiten! Kannattaa kuunnella. Enää mun ei tarvitse etsiä itselleni sopivaa äänikirjapalvelua.

Tästä pääset aloittamaan podit.fi palvelun kuuntelemisen (*).

Mä haluaisin kuulla myös sun kokemuksia äänikirjapalveluista, oletko kokenut jotain haasteita tai onko sulla joku lemppari äänikirjapalvelu, jota et vaihtaisi mistään hinnasta pois?

* Tämä postaus sisältää affiliate-linkin. Linkin klikkaaminen ei aiheuta sinulle kuluja eikä minulle tuloja, joten voit rauhassa tutustua podit.fi -äänikirjapalveluun ja miettiä sen hankintaa niin pitkään kuin tarvitset. Mikäli päädyt hankkimaan podit.fi -palvelun linkkini kautta, saan siitä pienen komission, joka auttaa Teatteria ja tohtoriopintoja -blogin ylläpidossa.

About the author

Comments

 1. Melkein kaikkia mahdollisia äänikirjapalveluja on tullut kokeiltua ja kuunneltavaa on kyllä riittänyt. Mutta olet ihan oikeassa, että jos kuuntelujono on tyhjä, niin itseä kiinnostavaa sisältöä saa kyllä etsimällä etsiä, eikä tällä hetkellä käytössä olevan Elisa Kirjan sovelluksen käyttöliittymä ainakaan helpota asiaa. Mutta kiitos kuuntelusuosituksista, pari mielenkiintoista lisäsin jonoon! 🙂

  1. Kyllä; se on kauhea tilanne kun jono on tyhjä, ja on alettava etsiä sopivia kiinnostavia kuunneltavia. Nyt mulla on kyl tämän syksyn jono toistaiseksi täynnä 🤓

 2. Lähes kaikkia äänikirjapalveluita on tullut kokeiltua. Tuo podit.fi -äänikirjapalvelu on kyllä omiaan ammattikirjallisuudessa ja heidän podcastit erityisesti kuuntelussa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *