Firman pikkujoulut etänä verkossa – verovapaata toimintaa?

Firman pikkujoulut etänä verkossa – verovapaata toimintaa?

Kyllä, tämä on aivan totta! Jos yrityksesi järjestää pikkujoulut etänä koko henkilökunnalleen verkossa se voi vähentää kulut täysmääräisesti kirjanpidossa – verovapaata toimintaa siis!

Mitä niissä etäpikkujouluissa sitten tapahtuu? Jokainen omassa kodissa, sohvallaan tonttuhattu päässä? Mitä hauskaa siinä on? Tässä tekstissä vastaan näihin kysymyksiin.

Nyt jokaisen pikkujoulutoimikunnan onkin hyvä miettiä, miten etänä järjestettäviä pikkujouluja voitaisiin hyödyntää mahdollisimman hyvin, jossa yhteisöllisyys ja yhteishenki korostuisi.

Pikkujoulut ovat aina olleet kiitoksena kuluneesta vuodesta henkilökunnalle. Henkilökunta on saanut nauttia seurasta, tarjoiluista ja ohjelmasta ja rentoutua.

Ottaen huomioon Verohallinnon maanantaina 22.10. julkaiseman tiedotteen kannattaa etäpikkujoulut järjestää tänä vuonna ehdottomasti, sillä koko henkilökunnalle järjestetty etäpikkujoulu voidaan vähentää täysimääräisesti.

https://www.vero.fi/tietoa-verohallinnosta/uutishuone/lehdist%C3%B6tiedotteet/2020/ty%C3%B6nantaja-voi-j%C3%A4rjest%C3%A4%C3%A4-et%C3%A4pikkujouluja-ja-muita-et%C3%A4virkistystilaisuuksia-verovapaasti/

Mikä voisi olla parempaa (tässä koronakriisin epävarmuuden keskellä), kuin nauttia hyvästä ohjelmasta, tarjoiluista ja seurasta omassa kodissa, mutta etäyhteyden päässä työkavereista?

Jos ajatellaan, että voisitte kommunikoida työyhteisön kanssa interaktiivisesti samalla, kun osallistutte pikkujouluohjelmaan jokainen omista kodeistanne käsin ja nauttia hauskasta illasta, niin mikä siinä voisi mennä pieleen?

Voit istua rennosti sohvalla villasukat jalassa ja katsoa tietokoneelta tai telkkarista samaa ohjelmaa ja chatata työkavereiden kanssa ja kun pikkujoulut ovat ohi, pääset saman tien nukkumaan tai vaikkapa kuumaan saunaan!

Miltä kuulostaa? Tällaisista pikkujouluista mä itse pitäisin.

Kirjoitin aiemmin blogissani siitä, millaisia vaihtoehtoja etäpikkujoulujen ohjelmaksi voitaisiin ideoida. 

https://www.anttitaipale.fi/tapahtumatuotanto/mika-neuvoksi-jos-fyysiset-pikkujoulut-on-peruttu/

Tämän vuoden aikana olen valmistautunut tähän tilanteeseen, jossa fyysiset pikkujoulut on peruttu ja kehittänyt oman menetelmän, jolla interaktiiviset striimituotannot pitävät mielenkiinnon yllä.

Livestriimeissä ei riitä se, että laitetaan livevideo päälle ja höpötellään sitä, mitä sylki suuhun tuo.

Mun tapa lähestyä livestriimejä on katsojien yhteenkuuluvuuden tunne. Jokaisen striimin alussa toivon, että jokainen osallistuja pääsee vaikuttamaan illan kulkuun, kommentoimaan ja keskustelemaan.

Tällä tavalla livestriimi syttyy eloon ja jokaisesta yksittäisestä osallistujasta muodostuu yhteisö, joka on joka kerta omanlaisensa.

Yrityksen yksityisissä livestriimeissä tämä on tottakai helpompaa, kun työntekijät ovat usein tuttuja keskenään ja sisäpiirin juttuja on olemassa jo. Tämä tuo aivan omanlaisensa mausteen yrityksien omiin livestriimeihin.

Viinitasting Sheilan kanssa ei ole pelkästään viininmaistelua, vaan livestriimilähetyksessä seikkailevat useat tutut, hauskat hahmot viihdyttämässä ja rytmittämässä tastingia.

Otetaan esimerkkinä Viinitasting Sheilan kanssa, jonka yritys ostaa henkilökunnalleen lahjaksi. 

Tilaaja saa tarkat ohjeet viinitastingin järjestämistä varten. Ohjeita seuraamalla hän varmistuu, että kaikki asiat on huomioitu. 

Yritys voi toimittaa viinit työntekijöilleen kotiin Viinitastingin kutsukortin kanssa tai pyytää heitä hakemaan viinit toimistolta.

Viinitastingissa maistetaan kolmea ennalta valittua viiniä livestriiminä lähetettävässä ohjelmallisessa, ohjatussa viininmaistelutilaisuudessa. Chatin kautta jokainen osallistuja voi kommentoida ja osallistua keskusteluun. 

Lisäksi livestriimissä voidaan ottaa mukaan yrityksen omia asioita esiin: esimerkiksi henkilöiden palkitsemisia, muistamisia tai muita vastaavia huomionosoituksia.

Tämä koko paketti jää reilusti alle Verohallinnon asettaman veronalaisen edun rajan, joten yritys voi vähentää koko viinitastingin kirjanpidossaan täysimääräisenä.

Voit lukea lisää: https://www.anttitaipale.fi/viinitasting

Mutta mikä tässä kaikessa on se paras juttu?

Parasta on se, että yrityksen henkilökunta saa nauttia yhteisestä ajasta työyhteisön kesken, pitää hauskaa turvallisesti, osallistua yhteiseen ohjelmaan ja tietysti oppia uusia asioita viineistä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Siirry sivun alkuun