Sinä harrastajateatterin jäsen, auta minua vastaamalla kyselyyn. Rakastatko teatteria? Oletko viettänyt teatterin lavalla useita vuosia? Istutko parhaillaan harrastajateatterin hallituksessa? Viekö teatteriharrastus sinulta liikaa aikaa? Haluaisitko mennä mukaan paikalliseen teatteriin, mutta et tiedä, miten se tapahtuu? Kaipaako tuleva näytelmä lisäbuustia markkinointiin?
Jos vastasit johonkin kyllä tai ei, tämä postaus on juuri sinua varten.
Teatteria ja tohtoriopintoja -blogiin tulee keväällä 2023 juttusarja koskien suomalaista harrastajateatterikenttää ja sitä varten tarvitsen sinun apuasi!
Suomessa on useita satoja harrastajateattereita ja tuhansia harrastajia, jotka antavat kaikkensa oman intohimonsa kohteelle, eli teatterille. Monessa teatterissa on kuitenkin omat haasteensa ja varsinkin muutaman viimeisen poikkeusvuoden jälkeen ongelmia on alkanut ilmetä eri syistä.
Viimeisen vuoden aikana olen kuullut paljon kommentteja haasteista ja peloista, jota harrastajateattereiden hallituksen jäsenet ja muu jäsenistö kokevat.
Joka puolella Suomea tuntuu vaivaavan samankaltaiset haasteet ja siitä syystä ajattelin koota ensi kevääksi blogitekstikokonaisuutta, jossa tuon ilmi yleisimpiä teemoja, joita harrastajateatterit joutuvat kohtaamaan.
Sinä harrastajateatterin jäsen auta minua
Tästä syystä tarvitsen juuri sinun apuasi arvoisa teatterin harrastaja.
Olen laatinut taustakyselyn tulevaa tekstisarjaa varten, jotta saisin tarkemmin ja laajemmin taustamateriaalia kokoon. Olitpa sitten vasta alkanut tai kokenut konkari teatterin parissa, niin toivon, että käyttäisit hieman aikaasi ja vastaisit alla olevaan kyselyyn.
Kysely on anonyymi ja kyselyyn vastaaminen vie noin 10 minuuttia. Toivon, että jaat kyselyn myös oman teatterin jäsenistölle ja pyydät myös hallituksen jäseniä vastaamaan kyselyyn.
Linkki avautuu uuteen ikkunaan.
Tukea teatterin toimintaan
SHT – Suomen Harrastajateatteriliittoon kuuluu yli 500 harrastajateatteria ja kulttuurijärjestö on perustettu 1948. Liitto kouluttaa, tiedottaa, tukee ja myöntää myös rahallista tukea jäsenistölle. Heidän nettisivuiltaan löytyy esimerkiksi ohjaajapankki, mikäli teatterinne kaipaa tuleviin produktioihin uusia ohjaajia.
Käy tutustumassa Suomen Harrastajateatteriliittoon tästä: https://shtl.fi
Tutkimuksia teatterin markkinoinnista
Suomessa on tehty opinnäytteitä ja tutkielmia jonkin verran, jotka käsittelevät harrastajateattereita. Olen listannut tähän alle muutamia kiinnostavia opinnäytteitä, jotka käsittelevät teatterin markkinointia.
Mikä Teatteria ja tohtoriopintoja -blogi?
Tätä blogia kirjoittaa väitöskirjatutkija Antti Taipale, joka on työskennellyt monessa eri roolissa teatterin parissa: ohjaajana, esiintyjänä ja tuottajana.
Mulle teatteri on aina ollut yksi suuri ihmetyksen kohde niin katsojana ja kokijana, kuin myös tekijänä. Teatteri on vienyt minut usein johonkin itseni ja esityksen rajojen taakse, näkymättömään ja taianomaiseen tilaan, jossa on hyvä olla.
Teatteri on auttanut mua yli vaikeiden asioiden ja tuonut lohtua, iloa, naurua ja kyyneleitä arjen keskelle.
Väitöskirjani käsittelee teatterin näkymätöntä energiaa. Tutkin kehollisen empatian ilmenemistä teatterin keskiössä. Ensimmäinen tutkimusartikkelini Peilisolujärjestelmä ja kehollinen simulaatio. Askel kohti kehollisen empatian kokemista näyttelijäntyössä julkaistaan vuoden vaihteessa Teatterintutkimuksen seuran Näyttämö & tutkimus -julkaisussa.
Teatteria ja tohtoriopintoja -blogista löydät mun kokemuksia nähdyistä ja koetuista teatteriesityksistä sekä vinkkejä teatterikokemuksen kirkastamiseen ja uutena tekstisarjana ensi keväänä alkava suomalaisen harrastajateatterikenttää käsittelevä juttusarja!
Sinua voisi kiinnostaa myös: https://www.anttitaipale.fi/nama-3-sitkeaa-myyttia-liittyvat-yha-teatteriin/
Millaisia teemoja haluaisit lukea mun blogista?