Viinitasting kotona omalla sohvalla netissä etänä – mikä olisi parempaa näin poikkeusaikoina?

Tänä keväänä aloitin livestriimauksen, kun koronakurimus iski. Kesän aikana kehittelin ja suunnittelin uutta tuotetta pikkujoulukaudelle: viinitasting kotona omalla sohvalla netissä etänä.

Mietin pitkään miten saisin dragin toimimaan livestriimissä ja kun katselin elämää taaksepäin, ymmärsin mitä tästä kombosta puuttuukaan. Olen 20 vuotta työskennellyt ravintoloissa, niin keittiössä kuin salin puolella ja ajattelin, että mikä olisi parempi illanvieton ohjelma, kuin viinitasting omassa kotona, jolloin voi istua omalla sohvalla ja livestriimi tulee netistä etänä omaan telkkariin.

Tästä ajatuksesta sai alkunsa Viinitasting Sheilan kanssa -livestriimilähetys. 

Viinitasting Sheilan kanssa.

Miten viinitasting netissä etänä järjestetään?

Mulle on tärkeää, että jokainen osallistuja, joka haluaa järjestää oman viinitastingin kotona, saa siihen yksityiskohtaisen avun. Autan jokaista viinitastingin järjestäjää yksityiskohtaisesti, askel askeleelta siihen päätepisteeseen, missä ystävät ovat kokoontuneet hänen luokseen ja he yhdessä maistelevat viinejä, seuraavat livestriimiä yhdessä muiden osallistujien kanssa interaktiivisesti keskustellen chatissa sekä nauttivat toistensa seurasta turvallisesti.

Kun kaikki on valmista viininmaistelu ilta voi alkaa. Noin tunnin kestävässä livestriimitastingissa maistellaan kolme ennalta valikoitua viiniä ja jokainen osallistuja voi täytää viininarviointi -lomaketta, jolloin voidaan pohtia sitä, mikä viini voittaa illan tastingin. 

Pakettiin kuuluvat reseptit, joita jokainen voi halutessaan hyödyntää ja valmistaa tarjottavia – vaikkapa kolmen ruokalajin menuun. Reseptit ovat suunniteltu sopimaan maisteltavien viinien kanssa, sillä mikä olisi parempaa kuin hauska ja viihdyttävä viininmaistelu sekä herkullinen ruoka?

Mistä saisin viinitasting ohjeet etänä järjestettävään tastingiin?

Viinitastingin järjestäminen on todella helppoa ja yksinkertaista. Tarvitset maisteltavat viinit, ystävät paikalle sekä riittävä määrä viinilaseja sekä yksi vesilasi henkilöä kohden. Viinitasting kotona omalla sohvalla netissä etänä on todella yksinkertaista järjestää yksityiskohtaisten ohjeiden avulla.

Livestriiminä lähetettävässä viininmaistelussa käydään läpi viinirypäleiden ominaispiirteitä, keskitytään alueisiin, jossa viinit ovat viljelty ja valmistettu sekä opitaan erottamaan viinirypäleiden perusvivahteita. 

Kaiken taustalla on se, että sinun olisi helpompi tunnistaa tuoksun ja maun perusteella rypäleiden eroja ja se, että tulevaisuudessa pystyt vaivattomammin yhdistämään ruokia ja viinejä toisiinsa.

Lisäksi striimissä yhdistyy mun toinen ammatti, eli drag artisti. Viinitastingin aikana mukana seikkailee tottakai tuttuja hahmoja kertomassa omia kommenttejaan viineistä ja elämänmenosta! 

Jos järjestät viinitastingia yrityksellesi, niin olethan jo lukenut aiemman blogitekstini verotusedusta? https://www.anttitaipale.fi/firman-pikkujoulut-etana-verkossa-verovapaata-toimintaa/

Kokoan tähän alle pari linkkiä, joita seuraamalla voit oppia lisää viininmaistelusta kotona:

Näistä voit helposti lukea ohjeita, mitä pitää ottaa huomioon, kun järjestää oman tastingin kotona:

https://www.viiniposti.fi/juoma/viinien-maistelu-kutkuttava-kokemus-viinitasting-kotona/

https://www.alko.fi/juoma-ruoka/vinkit/juoma-harrastuksena/nain-jarjestat-pruuvin-kotona

Ja mikäli haluat lisätä omaan illanviettoon ohjelmallista sisältöä, niin sitten kannattaa käydä lukemassa lisää täältä: Viinitasting Sheilan kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Siirry sivun alkuun